Scena 99_24_mai02В навечерието на най-българския и най-светъл празник - 24 май, Младежка театрална студия „Сцена 99“ при НЧ „Родина 1860“ получи наградата „Млада Загора“ за активно присъствие в културния живот на Стара Загора и за спектакъла „Напразни усилия на любовта“ от Уилям Шекспир.

 

Студията е създадена през 1999 г. като наследник и последовател на Младежкия театър „Съвременник“ с ръководител Ради Радев, от който е излязла плеяда български актьори. През всичките тези години през студията са минали 250-300 деца.

„Студията не е само любов към театъра, към духовното. Студията е една подготовка за живота“ – споделя ръководителят й, актьорът Христофор Недков. „Ние сме като едно голямо семейство, в което всеки се учи да бъде отговорен към своята работа и към тази на другите.“

Наричат студията „школата на Фори“ - „островче, където децата могат да бъдат различни, да се забавляват, да забравят проблемите си, да открият, че могат някои неща, а не са знаели. Това е моето ноухау“- споделя още Христофор Недков.

Читалище „Родина 1860“ честити награда на Студия „Сцена 99“ и пожелава на тези прекрасни млади хора и на техния ръководител смели мечти, достойни дела, красиво и щастливо бъдеще! Да съхранят свободата на духа, като нещо изключително ценно, да зареждат своята публика с много положителна енергия, да украсяват и правят света около себе си по-шарен и по-привлекателен!