В него участват младежи и девойки от 12 до 17 години от Стара Загора, Казанлък и сътрудници от цялата страна. Клубът се ръководи от писателят и драматург Димитър Никленов, като занятията са в събота в НЧ „Родина-1860”, ет.3. Младите таланти имат възможност да се запознават с видовете художествени произведения, предпечатна подготовка за издаване на книги, и най-вече да усъвършенстват своето лично творчество.

Клуб „Млад писател“ със съдействието на Община Стара Загора издава тийнейджърски вестник "Тийн`с Пейпър" – между 8 и 12 броя годишно, на хартиен носител и в електронен вариант, разпространяващ се безплатно. През 2017 г. излезе 50-тия брой на вестника.

Клубът организира разговори с известни писатели и журналисти, представяния на книги, срещи с подобни младежки клубове от страната и участва в събития в сферата на писаното слово и занимания с младите хора.

Всяка година в навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители, клубът организира Национален младежки конкурс за есе с международно участие под различен надслов. През 2018-та предстои неговото VІ-то издание.

През 2013 година ръководителят на клуба отбеляза своя юбилей "Димитър Никленов - 40 години в света на приказките" в Стара Загора и Казанлък, а през 2017-та прибави още две международни награди към колекцията си - спечели трето място в категорията "Задгранична проза с превод на руски език" в Международния литературен конкурс "Земята - наш кораб", провел се в Русия през м. април, а през ноември 2017 г. - отличието за оригиналност на сюжета от Международния литературен конкурс "Съзвездие на духовността" от Киев, Украйна.

Клуб „Млад писател” набира целогодишно нови членове и сътрудници за вестник „TEEN’S PAPER”. Адресът на редакцията е: 6000 Стара Загора, НЧ „Родина-1860”, ул. „Св. Княз Борис І” № 94, ет.3.

 

Димитър Никленов – тел: 0899425503

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.