Решението за създаване на Езикова школа към НЧ „Родина” е взето през пролетта на 1956 година и тя отваря врати за старозагорци през есента на същата година. Оттогава школата е изминала дълъг път, за да се превърне едно от предпочитаните места за изучаване на чужди езици в нашия град и да утвърди името си в страната ни.

Днес Езикова школа е акредитиран член на Българската асоциация за качествени езикови услуги Оптима, лицензиран център за подготовка за изпитите за владеене на английски език на университета Кембридж и лицензиран Изпитен център на Pearson Test of English (Пиърсън Тест ъв Инглиш).

Работата на школата е насочена към максимално задоволяване на нуждите и потребностите на нашите курсисти от една страна, а от друга – към повишаване на професионалните компетентности на преподавателите за постигане на качествено езиково обучение. Учебните програми се актуализират всяка година и са съобразени с Общата европейска езикова рамка на Съвета на Европа. Двама от преподавателите на школата са носители на сертификат за преподаване на английски език на университета Кембридж, а трети притежава учителска правоспособност на същия университет. Трима от преподавателите са лицензирани изпитващи на устния изпит на Пиърсън тест ъв инглиш.

Дейността на Езикова школа се провежда в пет основни направления: обучение на деца от 3 до 6 годишна възраст в полудневна или вечерна форма, обучение на малки и големи ученици организирани в ученически курсове, сертификатни курсове за големи ученици и възрастни, курсове за възрастни и индивидуално обучение насочено към специфични нужди на клиентите. Използването на съвременни методи и техники на обучение, въвеждането на нови интерактивни учебни системи, създаването на приятелска атмосфера в класната стая и индивидуално внимание към всеки обучаем води до постигане на качествени резултати доказани чрез изпитната дейност на школата. Във времето приблизително 2500 деца и възрастни са придобили своите международни сертификати за владеене на английски език на авторитетни изпитни институции от Великобритания.

В стремежа си да отговори на потребностите на своите клиенти и за повишаване на комуникативната компетентност на своите курсисти Езикова школа организира участие в езиково училище в Северен Девон, Англия и участие в езиков летен лагер в Гърция. Преподавателите на Езикова школа организират и провеждат училищен кръг от първото за България състезание по четене "Аз мога да чета на английски" под патронажа на Британски съвет и БАКЕУ Оптима. Най-новото са курсовете за възрастни с груповото и индивидуално обучение по специализиран английски медицински, бизнес и подготовка за изпитите СТАНАК на военното министерство.

Успоредно с учебната работа се провеждат и познавателни и възпитателни дейности под рубриката `При нас е весело` – традиционни празници за Коледа, Вси светии, Великден. Инициативата `Да посадим цвете` превърна двора в прекрасна цветна градина и приятно място за игри и обучение навън през пролетните и летни месеци. Курсистите на школата традиционно се включват активно и в Деня на четенето, а отскоро и в Детския фестивал за 1 юни.

Колективът на Езикова школа работи с висок професионализъм, въображение и творчество в стремежа да отговори на логото си „Чрез традиция и професионализъм към качество!”.

 

ул. „Хаджи Димитър” №83

www.ezikovashkola.org

Директор:

Диана Турлакова
Катя Колева

тел: +359 42 603346

моб.: + 359 885 82 08 99
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Учебен Отдел
Радка Борисова
Петя Нанчева

Тел: +359 42 603346

моб.:359 888 82 20 29 
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Административен отдел:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

тел.& +359 42 626078